Taylor Swift lett az év művésze

Taylor Swift az AMA Díj átadóján – az ABC filmjének egy kockája

Az 50. American Music Awards díjátadót 2022. november 20-án rendezték meg a Los Angeles-i Microsoft Theatre-ben, a 2021. szeptember 24-től 2022. szeptember 22-ig tartó jogosultsági időszak legnépszerűbb előadóinak és zenéinek elismeréseként. Wayne Brady vezette a műsort, amelyet az ABC élőben sugárzott. Egy nappal később streamelhető lesz a Hulu-n.

A jelöléseket 2022. október 13-án hirdették ki. Idén négy új kategória került bevezetésre: Kedvenc Afrobeats előadó, Kedvenc K-pop előadó, Kedvenc rockdal és Kedvenc rockalbum. Bad Bunny vezette a jelöléseket összességében nyolc, míg Beyoncé és Taylor Swift volt a legesélyesebb jelölt női művész hat-hat jelöléssel. Az Imagine Dragons és a Måneskin kapta a legtöbb csoportos jelölést, négy-négy jelöléssel.

Taylor Alison Swift tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai country-pop énekesnő, dalszerző és színész mind a hat jelölését megnyerte, köztük az év művészének járó díjat, és meghosszabbította rekordját az AMA történetének legtöbbet díjazott előadójaként, összesen 40 győzelemmel. Különdíjat, a Song of Soul-t adtak át Yolának. Lionel Richie-t az Ikon-díjjal tüntették ki.