75 éves a „horrorpápa”, Stephen King

Stephen KIng egy interjúban

75 éves ma Stephen King amerikai író, a jelenkor egyik legolvasottabb szerzője. Negyvennél is több nyelvre lefordított művei több mint 400 millió példányban keltek el világszerte, a legtöbb művét több-kevesebb sikerrel meg is filmesítették.

Fent:

Új Stephen King-film kerül fel október 5-én a Netflixre, amiben Donald Sutherland a síron túlról rak rendet. A Blumhouse új filmje egyben Stephen King egyik kisregényének adaptációja is.

A Mr. Harrigan telefonja Stephen King „Minél véresebb” novellagyűjteményében jelent meg.

Craiget, a történet főhősét Jaeden Martell alakítja, aki összebarátkozik egy magányos milliárdossal (Donald Sutherland). Craig egy telefont ad Mr. Harringtonnak, hogy azon is tudják tartani a kapcsolatot, ám az idős férfi nem sokkal később meghal, magára hagyva az iskolában is zaklatásnak kitett fiatalt. Ám ugye a történet szerint vannak kapcsolatok, amiket még a halál sem képes megszakítani, Mr. Harrington, akinek koporsójában Craig elhelyezte a telefonját, nagyon úgy tűnik, hogy a másvilágról is segíti barátját, és mindenkit megbüntet, aki Craiget bántja.

King nemrégiben megdicsérte a Twitteren a Netflix egy korábbi filmjét, aminek hatására (?) az rögtön a listák elejére ugrott. A világhírű író azoknak ajánlotta a filmet, akik egy feszes kis thrillert szeretnének megnézni Ruth Rendell és Patricia Highsmith stílusában. A bejegyzés alatt maga a rendező,  Babak Anvari is reagált, megköszönve a dicséretet, aminek annyira örült, hogy az a világot jelentette neki.

Az I Came By című angol film Beugrottam címmel került fel a magyar streamingszolgáltató kínálatába. A sztori egy fiatal srácról szól, aki egyik haverjával graffitizéssel üti el unalmas esti óráit. Ám komoly slamasztikába kerül, amikor elhatározza, hogy betör egy jómódú férfihoz, hogy felfújja a pincéjének falára a film címéül szolgáló mondatot. A pincében aztán rá kell jönnie, hogy a célpontválasztást ezúttal nagyon csúnyán elrontotta.

Rövid King-interjú:

További hasonló témájú videók