Sárdi Mária: Kislány a pokolban

A Kazan István Kamaraszínház 2019. szeptember 12-i előadásának felvétele a Fészek Művészklubban. A Kislány szerepében Gunyecz Anna. A holokauszt monodráma írója Sárdi Mária. 

                  • Grafika: Pásztor Attila
                  • Fotó: Telegdy István
                  • Zene: Secret Garden
                  • Kamera: Kárer László
                  • Kislány: Gunyecz Anna
                  • Dramaturg-rendező: Kriszt László

További részletek: www.kazanistvankamaraszinhaz.hu

„Ritkán adatik meg, hogy egy monodráma, pláne egy holokauszt monodráma 15 évig legyen színpadon, egy kicsi kamaraszínház repertoárján. A másfél évtized alatt sok kolléga, külső segítő munkája, kitartása kellett ahhoz, hogy színpadon maradhasson a megtörtént eseményekből készült színpadi adaptáció. A holokauszt monodráma mondanivalója nagyon tiszta és világos: egy 15 éves kislány vészkorszak alatti szenvedésein keresztül elmondani, megmutatni a 600 ezer magyar és a 6 millió zsidó ember elhurcolását, jogaiktól megfosztását, kínzását, megölését. Mindez mementóként álljon itt előttünk, s okuljon belőle az egész emberiség!

A Kislány a pokolban holokauszt monodráma premierje 2006 őszén volt a Fészek Művészklub kupolatermében. Budai Tünde színésznő volt az első szereposztás, aki közel 7 évig alakította, magas művészi színvonallal, őt követte Szabó Eszter színésznő, aki kimagasló szakmaisággal alakította a főszerepet, majd Dombrádi Alina színésznő vette át a szerepet és emlékezetes alakításának tapsolhatott a közönség, legvégül Gunyecz Anna színésznő vitte tovább a szerepet, hitelesen, méltó módon képviselve a monodráma művészi nívóját, mondanivalóját. Az elmúlt 15 év alatt több mint hetvennégy ezren látták az előadást. A monodráma dramaturg-rendezőjeként, megköszönöm mind a négy szereposztásnak a kiváló szakmai és emberi hozzáállást, azt gondolom nélkülük nem lett volna ilyen sikeres, ez a monodráma! Megtiszteltetés volt velük dolgozni! Köszönet! (Kriszt László rendező, 2021)

Szereposztások: Budai Tünde színésznő; Szabó Eszter színésznő; Dombrádi Alina színésznő; Gunyecz Anna színésznő.

Jelenetek a 16 év előadásaiból:

További hasonló témájú videók