EMMY díjeső

Az idén 74. alkalommal megrendezett Emmy-díjátadó számos meglepetést tartogatott. Szeptember 12-én Los Angelesben átadták a gálán a legjobb sorozatoknak, színészeknek, shownak járó díjakat.

A kreatív Emmy-díjakat már az előző hétvégén átadták a Los Angeles-i Microsoft Színházban, ahol Rév Marcell operatőr megkapta az Emmy-díjat az Eufória című HBO-sorozat egy epizódjának operatőri munkájáért.

A gála idei győztese A Fehér Lótusz, amely tíz kategóriában nyert.

Külön kiemelendő, hogy a Geena Davis Institute for Gender in Media szintén megkapta az idei Governors Awardot a televíziós iparágban a befogadás előmozdításában végzett munkájáért.

A Fehér Lótusz az HBO GO kínálatában érhető el.

A nyertes alkotások listája a linken.

A dobogó második helyén két produkció végzett. Az Eufória című sorozat hat kategóriában nyert, Zendaya ismét átvehette legjobb női főszereplőnek járó díjat. A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Lee Jung-jae kapta a Nyerd meg az életedben nyújtott teljesítményéért, a sorozat szintén hat kategóriában nyert.

A továbbiakban 5 kategóriában győztek a Adele – Az interjú, a Stranger Things és a Beatles: Get Back című produkciók, míg a Ted Lasso, az Arcane és az Utódlás négy-négy elismerést söpört be.
 

Az idei gála viszont kétségtelenül a streamingszolgáltatók nagy összecsapásának számított. Ebből a szempontból pedig az HBO messzemenően tarolt a díjátadón, hiszen 34 kategóriában húzott be elismerést, ezzel az eredménnyel pedig abszolút felülmúlta a Netflixet, amely 26 díjat nyert. A harmadik helyen a Hulu produkciói végeztek, amelyek összesen 10 kategóriában győzedelmeskedtek, további kilenc-kilenc elismerést pedit az Apple TV+ és a Disney+ produkciói zsebeltek be. (Forrás: Mafab.hu, Pénzcentrum.hu)