Másik János 70

Másik János a Patyolat Tv felvételén

70 éves lett Másik János zeneszerző, billentyűs, énekes, gitáros, basszusgitáros, ütőhangszeres.

Másik János zenei világa meglehetősen sokszínű: jazz-muzsikusként a 70-es, 80-as évek ismert formációiban játszott (Interbrass, Kőszegi Group, Szabó Gábor zenekara), később a 80-as évek underground rock világának fontos szereplője (Trabant, Balaton, Európa Kiadó), egyúttal számos filmzene fűződik a nevéhez (Habfürdő, Egymásra nézve, Városbújócska).

Mindezek mellett zeneszerzőként és énekesként is egy másik fontos működési területe a dalok világa. Cseh Tamással és Bereményi Gézával kreativ triót alkotva létrehozták a Levél nővéremnek előadásokat és lemezeket, majd Peepshow mennyország címmel készített albumot, nagyrészt Bálint István szövegeire, de számos dalának szövegét saját maga jegyzi. E három rétegből állt össze a „Törd szét, törd szét bennem ezt a készet” című estjének anyaga.

„Az Interbrass együttessel megnyertük 1972-ben a Ki mit tud? jazz zenei kategóriáját, s utána olyan koncertjeink voltak a Marczibányi téren, hogy a hozzáértők szerint előtte is, de utána is elképzelhetetlen lett volna, hogy egy jazz koncerten benyomják a mosdó ablakát, mert annyian voltak, hogy csak azon át tudtak bejutni. Aztán 1974-ben a világhírű jazz-gitáros, a Carlos Santana-val is dolgozó Szabó Gábor készített egy tv-showt, amire meghívott engem is, és olyanokkal játszhattam együtt, mint Pege Aladár, vagy Kőszegi Imre.” (A teljes interjút ITT olvashatják el.)

További hasonló témájú videók