A XV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál díjátadója

XV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál
XV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége június 11-én rendezte meg a XV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált. A megnyitó utána a versenyzők és a zsűri közösen megkoszorúzták Kaszás Attila szobrát.

A fesztiválra benevezett tanulóknak mindhárom kategóriában két művet kell előadniuk: kötelezőként Petőfi Sándor egy versét, valamint egy szabadon választott költeményt. A délelőtti elődöntőben mindkét művet előadják, majd a zsűri minősítő sávokba (arany, ezüst, bronz) sorolja a versmondókat. A verseny elődöntői négy komáromi helyszínen zajlottak a délelőtt folyamán.

Az aranysávos minősítést kapott versmondók mindhárom kategóriából a délutáni döntőben találkoztak, és az előválogatón a zsűri által jobbnak ítélt versüket adták elő. Az itt nyújtott teljesítményük alapján döntött az egyesített zsűri a fődíj és a különdíjak odaítéléséről. Minden versenyző emléklapot és könyvjutalmat kapott. A döntőbe jutott produkciókat a későbbiekben egyenként tesszük közzé.

A fődíj a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Kaszás Attila Közhasznú Alapítvány által alapított emlékplakett, a Kaszás Attila-díj.

A zsűriben szlovákiai és magyarországi színházak művészei és drámapedagógusok, köztük Kaszás Attila egykori pályatársai is helyet foglalnak. Név szerint: Bánfalvi Eszter, Bardóczy Attila, Dolmány Mária, Ficza István, Funtek Frigyes, Hirschberger Szilvia, Holocsy Krisztina, Kocsis Judit, Kolnai Kovács Gergely, Lajos András, Magyar Bálint, Pápai Erika, Quintus Konrád, Szabó Viktor, Szvrcsek Anita és Tóth Zsuzsanna.

Drozd Milan felvétele.

További hasonló témájú videók