Ilyen látványos rakétaindítást ritkán látni

látványos Ma, éjfél után 11 perccel (helyi idő szerint hétfőn 18 óra 11 perckor) indult útnak a SpaceX idei negyedik küldetése: egy Falcon-9 rakéta látványos indítás után Föld körüli pályára állította az Olasz Űrügynökség CSG-2 távérzékelő műholdját. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy idén ez volt a második return-to-launch-site (RTLS) indítás, ami azt jelenti, hogy az első fokozat dolga végeztével nem egy óceánon állomásozó drónhajóra tért vissza, hanem a szárazföldi leszállóhelyre. Ez jelen esetben ez a Cape Canaveral-i Landing Zone-1 leszállási zóna volt, ami közvetlenül a rakéta indulási helye – az SLC-40 startállás – mellett található.

Az élő közvetítésben nagyszerű képeket láthattunk, amelyet a földi közvetítő kamerával készítettek. A felvételen az első és második fokozat szétválása, és az első fokozat 180 fokos fordulása is látható, miközben a második fokozat folytatja útját. 

A Cosmo-Skymed Second Generation-2 egy olasz gyártású földmegfigyelő-távérzékelő műhold, mely a CSG-1-gyel alkotott rendszerrel szolgáltat adatokat polgári, és katonai partnereknek egyaránt. Élettartamát 7 évre tervezik, de +2 évvel számolnak még a mérnökök. 

További hasonló témájú videók