The Book Of Boba Fett (2021)

The Book Of Boba Fett
The Book Of Boba Fett

A The Mandalorian nemcsak új karaktereket vezetett be, hanem régi Star Wars-figurákat is visszahozott, sőt kibővítette sztorijukat. Ilyen volt Ahsoka Tano mellett Boba Fett is, akit kegyetlen fejvadászként ismertünk meg az eredeti trilógiában, ám a The Mandalorianben antihőssé vált, segítette Din Djarint és Grogut. Ezért is adtak neki Jon Favreau-ék saját szériát, amelyben végigkövethetjük, az egykori fejvadász hogyan jutott el a fenevad gyomrából a hatalomba. A The Book of Boba Fett december végi premierjére új kedvcsináló készít fel minket.

Boba Fett ugyebár a Tatooine-on került bajba, amikor a Luke Skywalkerékkel folytatott küzdelemben beesett a sarlakk nevű szörny szájába. A rajongók persze halottnak hitték, de nem sokáig, hiszen már a VI. rész utáni képregényekben és könyvekben újra akcióba lendült.

A The Mandalorian kánonja szerint is sikerült túlélnie az igen lassú emésztésű fenevad gyomrát, jóllehet, amikor sisakját leveszi, szembesülhetünk vele, hogy milyen sebeket kapott, mióta nem láttuk. A The Return címre keresztelt epizódból nem sok derül ki a történetet illetően, de megláthatjuk, hogyan néz ki Boba Fett a felépülése után. Illetve felbukkan Fennec Shand (Ming-Na Wen) is, aki majdnem végig Boba Fett közelében van, a fejvadászok vérszomjas köreiben szokatlan hűséggel.

The Book of Boba Fett

Jon Favreau vezető producer elmondása szerint a The Book of Boba Fett főleg arra koncentrál, hogy a Jabba után maradt hatalmi űrt hogyan próbálták kitölteni annak utódai, illetve Fett és társa, Fennec Shand milyen problémákkal szembesülnek, miközben átveszik a trónt és az hatalmat a tatooine-i alvilág felett.

Az összesen 8 részes első évad december 29-én indul a Disney+ oldalán, utána pedig hetente érkezik majd egy újabb epizód.

Spoiler helyett

Az Empire folyóiratának legújabb számában a széria és a Star Wars jövője került a centrumba, ennek keretében osztott meg a The Book of Boba Fett alkotója, Favreau pár, spoilermentes részletet a történetről és ennek hátteréről. A vezető producer és író kifejtette, hogy Jabba halála után jó nagy hatalmi űr keletkezett a Tatooine-on, minthogy a Hutt nemcsak testes, de valóban erős kezű, karizmatikus, vagy legalábbis ijesztő vezető volt, akinek eltűnése fejetlenséggel járt, egyúttal jó lehetőséget nyújtott az ambiciózus gengsztereknek, hogy magukhoz ragadják az irányítást. Ettől függetlenül Boba Fettnek és Fennecnek nem lesz könnyű dolga.

Nem lesz könnyű dolga a párosnak, mert egyrészt Bib Fortuna nem volt egy Jabba-kaliberű utód, tehát sok minden kiszaladt az ujjai közül, így Jabba örökségének már koránt sincs akkora tisztelete, mint volt, másrészt Fett sem az a tapasztalt gengszter, aki sokaknak tud utat mutatni és parancsolni, minthogy eddig inkább magányos harcos volt. „Alapjáraton ő nem újonc. Mint láthattuk, sok területen szerzett tapasztalatot. Ám ez ebben az esetben nem érvényes, egy teljesen más pozícióban készül elhelyezkedni” – nyilatkozta Jon Favreau.

The Book Of Boba FettÚgyhogy mint az előzetes is bemutatta, ki kell majd vívnia a tiszteletet, amivel iránytani tud, idáig pedig szó szerint fejek hullása fog vezetni, azaz Boba be fog zúzni néhány koponyát, hogy kiváltsa a riválisai elismerését. Az Empire-nek szintén nyilatkozott Robert Rodriguez, aki a The Book of Boba Fett néhány epizódját rendezte, leszögezte, hogy még inkább meg fogjuk ismerni Fett igazi természetét, valamint láthatjuk majd párszor „barbár módban”, amikor a szavak már nem bírnak elég meggyőző erővel.

 
Műfaj akciókaland, űrwestern, sci-fi

Alkotó Jon Favreau
Főszereplő
Zeneszerző Ludwig Göransson

További hasonló témájú videók