May the 4th – A Star Wars Világnap

May the 4th - A Star Wars Világnap
May the 4th – A Star Wars Világnap

A nemzetközi Star Wars-napot minden év május negyedikén tartják a Csillagok háborúja sorozat rajongói. A dátum eredete egy angol szójáték (May the 4th). A filmek visszatérő mondata, „Az erő legyen veled!” eredetileg, angol nyelven így hangzik: „May the force be with you!”, amit könnyen „May the fourth be with you!”-nak (Május negyedike legyen veled!) lehet érteni vagy mondani.

„May the force be with you!”

A jeles nap alkalmából a Csillagok háborúja Youtube-csatornáján jelent meg a lent látható kedves kis videó, amelyben a nyolcadik epizód londoni forgatásának helyszínéről kíván mindenkinek boldog Star Wars Napot a Rey szerepével befutott Daisy Ridley.

Hivatalosan a Los Angeles-i Városi Tanács 2007-ben május 25-ét városi Star Wars napnak nyilvánította (Star Wars Day in Los Angeles) annak emlékére és tiszteletére, hogy 1977-ben ezen a napon mutatták be a Csillagok háborúja filmek első részét. Így a rajongók egész hónapban találhatnak valamilyen alkalmat a film iránti hódolatuk kimutatására, kikapcsolódásra és ismerkedésre más rajongókkal.

💡

A Star Wars-filmekben látható bolygók és helyszínek adnak hátteret a hagyományos földrajz oktatás témaköreihez egy, a Pécsi Tudományegyetemen megjelenő új oktatási segédanyagban – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

 

További hasonló témájú videók