Kiosztották az idei, „hibrid” Animest filmfesztivál Minimest díjait

Románia egyetlen animációs filmes fesztiválja 2006-ban indult, és a világ minden tájáról gyűjti össze a filmeket, hat rövid- és játékfilmes versenykategóriában , bőséges retrospektívekkel és különböző országokra, animációs stúdiókra és filmiskolákra fókuszálva. Minden évben szívesen látja Bukarestben a nemzetközi filmeseket, producereket, fesztiválozókat és újságírókat. Workshopok, mesterkurzusok, különleges események, koncertek és bulik várják a fesztivál vendégeit és közönségét.

A Fesztiváltrófeát minden évben a rövidfilmes versenyben induló filmek valamelyikének ítélik oda, és nemzetközi szakmai zsűri választja ki. Az Animest egy Oscar-minősítő fesztivál. Az Animest Trophy díjazottja jogosult az Oscar-díjak® animációs rövidfilm kategóriájában való részvételre. A fesztivál küldetése, hogy felfrissítse és támogassa a román animációs filmet. Hatással volt a helyi animációs filmesek díjaira és részvételére a nemzetközi filmfesztiválokon és rendezvényeken. Az Animestnek Románia különböző városaiban van aztán folytatása.

A Minimest az animáció legfiatalabb szerelmeseinek szentelt fesztivál szekció. Két alszekcióból, a kisfilmekből és a játékfilmekből áll. Az Animestnél 24 kisfilm versenyez a legjobb gyerekfilm kategóriáért. Három blokkban, a Minimest 1-ben, 2-ben és 3-ban nézhetitek meg őket a fesztivál streaming platformján. A nyolc játékfilm ugyanazon az online felületen, hétvégén, 2020. november 7-8-án, valamint 14-15-én is megtekinthető. Minden filmhez korhatár-ajánlót és szinopszist találsz.

Az egész ANIMEST fesztivál áttelepült a kibertérbe, minden élő akciót is streamelnek élőben, utána pedig megtalálhatók a felvételek az ANIMEST TV csatornáján.

Fent a szlovák nevezésekről készült információs videó.

A bukaresti fesztivál spotja:

Minden rövidfilm egy helyen.

Érdekesség: Romániában ezen a héten zajlik a BUKARESTI MAGYAR FILMHÉT.

 

További hasonló témájú videók