Hazatért az űrből az orosz filmstáb

orosz filmstáb
A visszatérés pillanatai

Az orosz filmstáb: Julija Pereszild színésznő és Klim Sipenko rendező-producer, valamint Oleg Novickij űrhajós a Szojuz MS-18 űrhajó leszállóegységében érkezett vissza a Nemzetközi Űrállomásról. Kazahsztánban, Zseszkazgan várostól 148 kilométerre délkeletre értek földet.

A Kihívás című filmben az észt származású Pereszild egy orvost alakít, akinek sürgősen űrhajóra kell szállnia, hogy sebészi beavatkozással megmentse egy űrhajós életét, akit Novickij személyesített meg.

A cselekményben két másik hivatásos kozmonautának, a filmesekkel együtt október 5-én felbocsátott Anton Skaplerovnak és az akkor már Novickijjel együtt az állomáson keringő Pjotr Dubrovnak is jutott szerep. Az űrdráma a Roszkozmosz űrvállalat, a Pervij Kanal tévécsatorna és a Yellow, Black and White stúdió koprodukciójában készül.

Az orosz űrfilm tervét 2020 szeptemberében jelentették be, négy hónappal azt követően, hogy nyilvánossá vált a hollywoodi Mission: Impossible sorozat hasonló projektje Tom Cruise tervezett űrrepülésével.

Forrás: Pervij Kanal, Sputnik Polska

https://spacejunkie.hu/hir/visszatert-az-orosz-filmstab-a-nemzetkozi-urallomasrol-2