Jövő hétfőtől iskola!

iskola
Elena Prokopová gyermekorvos és Branislav Gröhling oktatási miniszter

Jövő hétfőn, április 19-én az iskola felső tagozatot is kinyitják – jelentette be ma Branislav Gröhling oktatási miniszter. A fekete járásokat kivéve a 8. és 9. évfolyamok diákjai térhetnek vissza a tanterembe, hogy a középiskolai felvételikre készülhessenek.

Jelenleg már csak két fekete járás van, mindkettő északon.

Két hét múlva, április 26-án kinyitják az egész felső tagozatot, és a nyolcosztályos gimnáziumok első négy évfolyamát, addigra egyszerűsítik az országos Covid-automatát. Az iskolai Covid-automata lép életbe, és a minisztérium mindig szerdán fog tájékoztatni, hogy melyik járásban mely évfolyamok mehetnek iskolába. Ez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy az összes felső tagozatos diák mehet iskolába, ha nem a fekete zónába tartozik a járás. A rózsaszín járásokban nyitnák ki a középiskolákat is. A legtöbb gond továbbra is a középiskolai kollégiumokkal lehet.

Továbbra is szükség lesz tesztre, az alsó tagozatos gyerekeket kivéve. Az összes többi diáknak, egyik szülőjüknek, valamint az összes oktatási alkalmazottnak fel kell mutatnia 7 napnál nem régebbi tesztet.

A középiskolai felvételikről Gröhling azt mondta, azokat az iskolákban tarthatnák meg május első két hetében, kisebb csoportokban. Ez befolyásolná a középiskolai oktatást, a felvételik alatt nem lehetne tantermi tanítás. Ez vonatkozik a nyolcéves gimnáziumokra is.

Magyar Iskola

További hasonló témájú videók