Kiskorúak zaklatása – határok nélkül

Mit szólnál ahhoz, ha felhívna egy fiatal ember – egy kedves régi ismerős –, hogy megkérdezze: Tudtál-e arról, hogy a kedvenc tanárod, a(z azóta volt) párod, megbízhatónak tartott ismerősöd évekkel ezelőtt, 13 és 15 éves kora között abuzálta őt?

Először is nyilván megfagyna a vér az ereidben, és szóhoz se tudnál jutni. Aztán sok minden eszedbe jutna – ahogy eszébe jut bárkinek, aki a sok hasonló történet közül az egyiket, az alábbit végighallgatja. Mivel felvidéki vonatkozásai is lehetnek az ügynek, nem árt elgondolkodni mindazon, amit egy érintett személytől megtudunk az ügyről Gulyás Márton beszélgetéséből.

„2016-ban jelent meg az első cikk A.-ról, a régi indexen Miklósi Gábortól, amelyben anonim módon ismertették, hogy a férfi gyerekkorában milyen bántalmazásnak volt elszenvedője egy papi személy részéről. Az első megszólalását több cikk követte, többek között a 444-en Urfi Pétertől, illetve a VálaszOnlineon Stumpf Andrástól is. A. mindeddig nem fedte fel a személyazonosságát, de a mai napon megváltoztatta a korábbi döntését, és saját arcával, a saját hangjával most fog először a nyilvánosság elé állni, hogy elmesélje a történetét.

A Partizán titkosított email címe, amelyen nyilvánosságot kereső áldozatok jelentkezhetnek: partizan_bantalmazas@protonmail.com”

Szlovákiában a Szlovák Belügyminisztérium oldalán találnak bővebb információkat, szükség esetén pedig fordulhatnak a Náruč gyermekjogi központhoz.

Forrás: Partizán, Gulyás Márton, 2021. február 23.

További hasonló témájú videók