SpaceX Starship SN9 10 km-es tesztrepülés

Starship SN9A SpaceX Starship SN9 prototípus első légköri repülése a tervek szerint január 28-án valósulhatott volna meg (csütörtök). A hétvégén kisebb módosításokat eszközöltek a tesztpéldányon, a tesztrepülés magasságát az előre jelzett 10 km helyett megemelték 12,5 km-re majd mostanra újra a 10 km a cél, de az FAA (Federal Aviation Administration) az amerikai légügyi hivatal űrrepülésekért felelős részlege visszavonta a tesztállomás fölé engedélyezett mai légtérzárat, mivel a Starship SN9-ben kicseréltek két hajtóművet, ezért számukra ez új járművet jelent, új engedéllyel…
Elon Musk kissé szarkasztikusan meg is jegyezte a Twitteren, hogy ez az engedélyeztetési eljárás nem alkalmas arra, hogy olyan ütemben folytathassák a fejlesztést, hogy abból belátható időn belül Marsra repülés legyen.  

Hétfőn délelőtt a parton elég erős széllökéseket mértek, ezért az indítást elhalasztották. Reméljük, hogy ez mára lecsillapodhat annyira, hogy kedvezők legyenek a feltételek az indításhoz. 

Ahogy az események zajlanak… még lehet, hogy lesz valami a dologból…

Az SN8 kissé keményre sikerült földet érése után változtatásokat eszközöltek az üzemanyagrendszerben, ezúttal héliumot használnak a metán megfelelő nyomás alatt tartásához, így remélhetőleg landolás során is megfelelően működnek majd a Raptor hajtóművek.

Fent az Űrutazás – Űrhajók YouTube csatorna élő közvetítését láthatják. 

 

 

https://twitter.com/RGVaerialphotos/status/1354785313999237122?ref_src=twsrc%5Etfw

További hasonló témájú videók