Szlovákia történelmének legnagyobb műveletét tervezik – mindenkit letesztelnének

Igor Matovic miniszterelnök bejelentette, hogy Szlovákia összes lakosát le szeretnék tesztelni. “Az elmúlt három hétben készültünk az eddigi legnagyobb akcióra, amelyet Szlovákiában véghezvittek, és amelyben Szlovákia összes lakosát leteszteljük” – mondta a miniszterelnök.

Antigéntesztek

Az Állami Tartalékalap már megkezdte a tesztek beszerzést, és pont ez az oka annak, hogy már ebben a szakaszban tájékoztatott a miniszterelnök a tesztelésről, mivel a szerződések hamarosan nyilvánosak lesznek.

A kormány még szeptember végén javasolta az összes lakos tesztelését, amit antigén vizsgálatokkal hajtanának végre. Az állam 13 milliót rendelt belőlük, darabonként hozzávetőlegesen négy euróért (áfa nélkül).

A tesztelést két hét múlva, hétvégén kezdenék el Szlovákia leginkább érintett kerületeivel kezdve az akciót. A próbatesztelést már jövő héten elvégzik Námestovo, Tvrdošín és Alsókubín járásokban. Ha a belső kapacitás elegendő, akkor Bárdfa is tesztelve lesz.

Formálisan a kormány holnapi rendkívüli ülésén dönt a tesztelésről, ahol a hadsereget bízza meg a művelet megkezdésével.

(Visited 113 times, 2 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: