Mindenszentek és a járványhelyzet

A mindenszentek és a halottak napja közeledtével sokan keresnék fel a temetőket, hogy szeretteik sírját feldíszítsék, virágokat helyezzenek el rajta.  Idén azonban komor hangulatú lesz a kegyelet mindkét ünnepnapja. Voltak, akik már a múlt pénteken, a kijárási korlátozások életbe lépése előtt ellátogattak oda, ahova kellett, de azok számára, akiknek nem volt erre lehetőségük, két alternatívát is kínál a mostani „szükséghelyzet”.

Az egyik pénzbe kerül, de a gyertyát, virágot valóban eljuttatja a sírokra. Egyes virágüzletek, virágkötészetek hirtelen felkínálták azt a szolgáltatást, hogy az általunk kiválasztott csokrot, koszorút elhelyezik a sírokon. Nekik, mivel ez „munkának” számít, szabad a bejárás a temetőkbe.

A másik, kevésbé hagyományos megoldás a temetők, sírok virtuális látogatása a cintoriny.sk oldalon.  Az alábbi videóban ehhez nyújtunk egy kis segítséget. Előnye, hogy nem csak a mindenszentek hétvégéjén ejthetünk meg egy képzeletbeli látogatást, hanem minden alkalommal, amikor elhunyt szeretteink eszünkbe jutnak.

 

Mindenszentek
Virtuális csokrot, koszorút helyezhetünk el.
Mindenszentek
48 órát ég a síron a virtuális gyertya.
Mindenszentek
A nagyobb temetőkben a kigenerált QR kód segít megtalálni a sírt.

A temetők, amelyek a portál adattárában vagy térképén hozzáférhetőek (aktív adatok) a városok vagy faluk neve mellett zöld ponttal vannak bejelölve. A potenciálisan elérhető temetők kék ponttal vannak jelölve. A temetők részletes leírása az oldalon elérhető táblázatban található meg. A lista folyamatosan bővül.

 

További hasonló témájú videók