FELHÍVÁS: Július 25. Filmezd le a napod! Oszd meg a történeted!

2020. július 25-én filmezd le egy napod, és részese lehetsz egy globális dokumentumfilmnek, melynek producere Ridley Scott, rendezője Kevin Macdonald, operatőre pedig te vagy. Készülj fel a részvételre. 2020-ban minden nap történelmi jelentőségű.

Ausztrál bozóttüzek. Zavargások Hongkongban. Egy világjárvány, amely értékes életeket vett el, és megváltoztatta azt, ahogyan élünk. Tüntetések Amerika minden szegletében – és világszerte – azért, hogy a fekete életek is számítsanak.

De mindezen rendkívüli események közepette a hétköznapi élet megy tovább.
Megosztjuk egymással a pillanatokat, a zenét és az ételeinket.
Táncolunk. Nevetünk. Sírunk.
Szeretünk. Félünk. Remélünk.

Mi lenne, ha egyetlen napon megörökítenénk az egészet?

  1. július 25-én, szombaton filmezd le a napodat, majd töltsd fel a felvételt, és részese lehetsz egy történelmi dokumentumfilmnek – egy időkapszulának a 2020-as évből.

Bárki részt vehet benne, a világ minden tájáról beküldött anyagokat pedig egy hosszú filmbe szőve láthatjuk majd, amelynek producere Ridley Scott, rendezője Kevin Macdonald, operatőre pedig te vagy. A film premierje a 2021-es Sundance Filmfesztiválon lesz.

A filmeket július 25-e és augusztus 2-a között lehet beküldeni.

További információ a filmkészítési követelményekről és arról, hogyan lehet részt venni.

Írjuk meg együtt 2020 történetét!

VEGYÉL RÉSZT TE IS!

Videók: AHOL AZ EGÉSZ KEZDŐDÖTT

„Egy kísérlet izgalmas sikere: valószínűleg az internet első nagyszabású, globális felhasználása egy jelentőségteljes és gyönyörű műalkotás létrehozására.” (CNN)

2010 júliusában több tízezer ember ragadott kamerát és követte az egyszerű meghívást: mutasd meg, milyen egy napod!

A 189 országból beküldött több mint 80 ezer klippel Az élet egy napban minden idők legnagyobb alkotógárdájú filmprojektje lett. A 4500 órányi felvételből Kevin Macdonald és csapata egy 90 perces filmet készített, amely a 2011-es Sundance Filmfesztiválon és a YouTube-on debütált. Azóta több mint 16 milliószor nézték meg.

A teljes filmet megnézheted alább:

További hasonló témájú videók