Vámpírisztikus és humoros kalandok

Február közepén a Móra Kiadónál megjelent Laura Ellen Anderson könyve, Amelia Fang – avagy Vámpyr Vilma – vámpírisztikus és humoros kalandjainak első felvonása, a Vámpyr Vilma és a barbárbál. A kötetet Magyari Andrea fordította. Laura Ellen Anderson nem csupán megírta, hanem illusztrálta is könyvét, rajzstílusa pedig éppoly lenyűgöző, mint írásmódja. Karakterei egytől-egyig egyediek, szerethetőek, személyiségük pedig tökéletesen passzol fajtájuk ismertetőjegyeihez.

A Móra Könyvkiadó – Magyarország legrégebben működő, gyerekkönyv kiadásával foglalkozó, alkotó műhelye – lassan 70 éves lesz. Választékában a szépirodalom dominanciája mellett helyet kapnak az ismeretterjesztő kötetek, foglalkoztatók, nemzetközi licence termékek, zenés anyagok, oktatásban használt segédanyagok születéstől 18 éves korig, illetve segítő könyvek a szülők részére.

A Móra névhez kapcsolódnak mindannyiunk gyermekkorát meghatározó figurák és kötetek, mint a Kisvakond, Tesz-vesz város, Gőgös Gúnár Gedeon, Ablak-zsiráf, Vidám mesék, A kis herceg, Harisnyás Pippi, A két Lotti, Frakk, Mézga család, Pöttyös Panni, Micimackó. Ugyanakkor egyre több kortárs szerző könyvei jelennek meg a gondozásában.

Szerzői között éppúgy megtalálhatók a világirodalom klasszikusai, és a mai magyar gyerekirodalom szinte minden jelentős alkotója. A Móra gondozza számos kiemelkedő magyar író életművét is.

Forrás: Móra Könyvkiadó