Elhunyt Tettamanti Béla

Életének 74. évében, hosszan tartó súlyos betegség végén elhunyt Tettamanti Béla festő és grafikus. „1975 óta jelennek meg rajzaim a sajtóban (első alkalommal az Élet és Irodalom című hetilapban). 1981 óta rendszeresen készítek könyvillusztrációkat, könyvborítókat, meserajzokat és plakátokat.

1982 és 1990 között az Új Tükör, majd 1990-től egy-egy évig a függetlennek indult Pesti Hírlap és az Európa hírmagazin grafikusa és illusztrátor-szerkesztője voltam.

Az utóbbi két évtizedben a Népszabadság (HÉTVÉGE melléklet), a Pester Lloyd (Budapest), a KORUNK (Kolozsvár), az Alföld (Debrecen), a PREMIER, a Figyelő, a COURRIER International (Párizs), a Múlt-Kor közölte rendszeresen a rajzaimat.

Az 1980-as években a Művészet című. folyóiratban jelentek meg írásaim jelentősebb külföldi szatirikus képzőművészekről (Steinberg, Folon, Ungerer).

1990-ben az amerikai First Lady: Barbara Bush fővédnökségével a Magyar Nemzeti Galériában rendezett I. Nemzetközi Karikatúra Fesztivál kiállításrendezője, majd 2003-ban a Vigadó Galéria három nagytermében bemutatott Réber László életmű-kiállítás rendezője, valamint Widengard Krisztinával (Réber László külföldön élő lányával) közösen kurátora voltam.”

 

https://youtu.be/6IPQ_KUTSXo