Túl a Maszat-hegyen

Varró Dániel-Presser Gábor: Túl a Maszat-hegyen című darabját a Tompa Miklós Társulat 2013. október 12-én mutatta be. Története röviden: Egy álmatlan estén a szél különös levelet sodor Andris szobájába, amely izgalmas kalandra hívja a kisfiút.

 Maszat Janka, a távoli Maszat-hegyen élő kislány kéri a segítségét: ugyanis veszély fenyegeti a Maszat-hegyet. Egyik oldalán Paca cár vezényletével terjed, nyúlik és borít be mindent a ragadós kosz, a másik oldalon, Szeplőtelen Szilvia birodalmában viszont egy folt sem találtatik – sikálnak, súrolnak, fürdenek.
 
Ősi jóslat szerint, a kosz és a tisztaság öröktől fogva tartó harcának csupán Maszat Janka tud véget vetni. A győzelem azé lesz, aki hamarabb kézre keríti és a maga oldalára állítja a királylányt. Janka erről mit sem tud, és csak reménykedhetünk abban, hogy a tisztességesen, maszatosan nevelt hétéves kislány a helyes döntést hozza meg. Ehhez azonban szüksége van Andris segítségére…
 
A 2013/2014-es évad első bemutatója egy mese a kosz és tisztaság örök harcáról és az egészséges maszat győzelméről. Szerzője, Varró Dániel költő többnyire gyermekversei révén vált ismertté. Méltán legsikeresebb művét, a Túl a Maszat-hegyen című zenés kalandjátékot – amelynek zenéjét Presser Gábor komponálta – Keresztes Attila, a Tompa Miklós Társulat művészeti vezetője állította színpadra.
 
Szereplők:
MUHI ANDRIS … Rózsa László eh.
MASZAT JANKA … Gecse Ramóna
NÁTHÁS ANGOL KÖLTŐ … Tollas Gábor
MAKULA BÁCSI … Ördög Miklós Levente
BABAARCÚ DÉMON … Berekméri Katalin
BÚS, PIROS VÖDÖR … Meszesi Oszkár
PACA CÁR … Bányai Kelemen Barna
PACAKIKIÁLTÓ … Kovács Botond
NAGY ZSIRÁFMADÁR … Ciugulitu Csaba Irinel
MALACFEJŰ BALERINA … Tóth Szilvia eh.
VERÉBLÁBÚ ELEFÁNT … Gyarmati Éva eh.
CSÍKOS TEHÉN … Keresztes Ágnes eh.
JÓ PALI KALÓZ … Bokor Barna
SZEPLŐTLEN SZILVIA … Nagy Dorottya
PARTVIS ATTILA … Korpos András
MORZSÁNYI GÉZA … Galló Ernő
KALÓZOK … Sebestyén Aba, Bartha László Zsolt, B.Fülöp Erzsébet, László Csaba, Moldován Orsolya
valamint VIXEK, PACÁK és BADAROK: a Művészeti Egyetem II. és III. éves színész hallgatói
Rendező: KERESZTES ATTILA
Díszlet-jelmez: BIANCA IMELDA JEREMIAS
Koreográfus: RUSZULY ERVIN

További hasonló témájú videók