Mivel utazunk majd a Marsra?

Elon Musk, a SpaceX alapítója többször hangsúlyozta: azért alapította 2002-ban a vállalatát, hogy hozzásegítse az emberiséget a Mars benépesítéséhez. Ezért határozta el a száz fő szállítására alkalmas Starship megépítését. Musk tavalyi szeptemberi bemutatója alkalmával azt mondta, hogy az űrhajó a Naprendszer más helyszíneire, így a Holdra is eljuthat, és nem csak egyszer lehet majd használni. A vállalatalapító akkoriban fogadkozott, hogy a Starship várhatóan egy-két hónapon belül megteszi első útját, közel húsz kilométeres magasságba emelkedik, majd visszatér a Földre.

A közelmúltban azonban két baleset is történt, amelyek miatt Musk tervei halasztást szenvednek. Mindenesetre az eddigiekben ahhoz voltunk szokva, hogy az űreszközök fejlesztése tiszta, majdhogynem hermetikus közegben történik.

Ehhez képest Musk a két fejlesztőközpontban úgy áll hozzá a fejlesztéshez, mint amikor valaki a hátsó udvarban, esetleg a pajtában barkácsol magának fűnyírót.

A videók egyikén a Boca Chica-i központ egy napja látható, a másikon az űrhajó összeszerelési műveleteit lehet követni. Az építést nagy távolságból gyakorlatilag folyamatosan monitorozzák az érdeklődők.  

További hasonló témájú videók