Elkészült és márciusban a boltokban a Half-Life: Alyx

Kedves gesztussal ünnepli meg a Valve, hogy elkészült és márciusban a boltok polcaira kerül a Half-Life: Alyx. Az új VR kaland érkezése előtt a széria összes játékát ingyenessé tette a fejlesztő Valve, hogy a felhasználóknak a korábbi szoftverek történeteit is legyen idejük megismerni. Az ingyenesség nem örökre szól, a díjmentesen letölthető programokkal ugyanis durván két hónapig, az Alyx márciusi piacra kerüléséig van idejük játszani az érdeklődőknek.

A gyűjteményben összesen hat játék szerepel, ezek sorban a következők: az első Half-Life, valamint annak két kiegészítője, az Opposing Force és a Blue Shift, a Half-Life 2 és annak két kiegészítője, az Episode One és az Episode Two.

A játékokat egy ingyen létrehozható Steam-profilhoz adva lehet kipróbálni. Ha a kedvezményes időszak véget ért, a programok eltűnnek a könyvtárból. A játékok a számítógépes szaklapok értékelései szerint az elmúlt évek legjobb címei.

Az Alyx nem csupán a kiadó Index VR-eszközein lesz futtatható, hanem bármelyik headseten, amelyik PC-vel is kompatibilis. A Valve saját szemüvegével rendelkezők ingyen juthatnak hozzá, mindenki másnak viszont fizetnie kell.

Az új epizód esetében egy kifejezetten virtuális valóságjátékról van szó, ami ennek megfelelően várhatóan csak a szóban forgó típusú hardverrel fog futni.