TéKa – Az államfordulat hatásai a csehszlovákiai református egyházra 1919 és 1923 között

Tömösközi Ferenc (SJE): Az államfordulat hatásai a csehszlovákiai református egyházra 1919 és 1923 között című előadása. Elhangzott 2019. október 22-én a TéKa, a komáromi Duna Menti Múzeum, 

a Duna Menti Múzeum Baráti Köre, az Impulzus és a Selye János Egyetem által szervezett „Államfordulatok és rendszerváltozások a XX0. században” címmel megtartott nemzetközi tudományos konferencián.  

A TéKa a Szlovákiai Magyar Fiatalok Tudományos és Kulturális Társulása. 2011 óta működő polgári társulás, melynek célja, hogy olyan ifjúsági szervezetként működjön, mely a tudomány módszereivel segíti elő a szlovákiai magyar fiatalok tudományos és kulturális tevékenységének kibontakozását, miközben egyéneket és közösségeket fejleszt, nemzetközi kapcsolatokat ápol. Tudományos tevékenysége révén, szorosan együttműködve elsősorban a szlovákiai és magyarországi, valamint egyéb nemzetközi intézményekkel, célja olyan stratégia kiépítése, amellyel a szlovákiai magyar fiatalok számára lehetőséget tud biztosítani a tudományos életben való aktív részvételre, szakmai előrehaladásra.

További hasonló témájú videók