https://youtu.be/UHCZebZzGJs

Jeff Bridges 70

A Bridges-színészfamília legtehetségesebb és legsikeresebb tagja, Jeff, rendkívül fiatalon került a szórakoztatóiparba. Mindössze négy hónapos volt, amikor apja, Lloyd révén szerepet kapott a The Company She Keeps című filmben. Nyolcéves korában már egy tévésorozatban játszott (Sea Hunt) és apja show-műsorában a The Lloyd Bridges Show-ban is állandó fellépő volt. 1971-ben 22 éves korában megkapta élete első Oscar-jelölését Az utolsó mozielőadás című filmben nyújtott alakításáért.

Három évre rá ismét jelölték a díjra a Villám és Fürgeláb című Michael Cimino-filmbéli szerepéért. Az 1976-os King Kong feldolgozásban már főszerepet kapott és ekkorra már kivívta magának a sztárstátuszt. Sajnálatos módon ekkoriban ismerkedett meg közelebbről is az LSD-vel és viharos szerelmi viszonyai miatt állandó szereplője volt a botránykrónikáknak. Cybill Sheperd, Candy Clark és Valerie Perrine után 28 éves korában megállapodott Susan Geston fotográfus mellett, akivel az 1975-ös Rancho DeLuxe című film forgatásán ismerkedett meg. Három lányuk született.

1984-ben nagy sikert aratott az Esélylesők című filmjével, majd John Carpenter Csillagembere következett, melyben egy földre pottyant idegent játszott és ismét Oscar-díjra jelölték. Szinte megállás nélkül dolgozott és igazi kasszasikerekben szerepelt. 2000-ben ismét Oscarra jelölték A manipulátor című politikai thrillerben, melyben az Egyesült Államok elnökét alakította. Ugyanebben az évben a négyszeres Oscar-jelölt színész karrierje új irányt vett: lemezt jelentetett meg saját zenekarával Be Here Soon címmel. A ’80-as évek eleje óta fotóz filmjei forgatásán. Képeiből 2003-ban kiadtak egy válogatást.

A videó a YouTube csatornán nézhető meg.