XXI. Országos Citeratalálkozó – Fürge Ujjak citerazenekar, Királyrév

A Fürge Ujjak citerazenekar idén ünnepli fennállásának 19. évfordulóját. A zenekar a Csemadok királyrévi alapszervezete mellett működik. Kezdetben hagyományos citerazenét játszottak, viszont a későbbi előadásaikban már megszólalt a bőgő és a kísérőhangszereken a harmónia is. Rendszeresen fellépnek idehaza és külföldön. Rengeteg alkalommal jártak már Magyarországon, többször Csehországban, Horvátországban, Romániában és Ausztriában, Burgenlandban. Repertoárjukban főként csárdások, balladák, bordalok, katona- és karácsonyi dalok szerepelnek, de szívesen játszanak különböző stílusú feldolgozásokat és komolyzenét is. 2012-ben több neves előadóval közösen elkészítették első albumukat.
A zenekar tagjai: Puskás Zsófia, Benkő Zsófia, Varsányi Viktória, Racsko Regina, Szakál Kinga, Szitás Schnábelt Karolina.

Vezetőjük Erdélyi Csaba.

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Nagyabony község önkormányzata a Csemadok helyi szervezetével és a Nagyabonyi Citerazenekarral karöltve 2019. október 19-én Nagyabonyban rendezte meg a XXI. Országos Citeratalálkozót.

A díjátadót itt nézhetik meg. 

További hasonló témájú videók