https://youtu.be/YhBBXHwEsIo

Jön a Star Trek: Picard sorozat

Jean-Luc Picard a Star Trek sci-fi sorozat egyik szereplője. Megformálója az angol Patrick Stewart. A USS Enterprise-D és a USS Enterprise-E parancsnoka (kapitányi rangban). Megalkotója Gene Roddenberry volt, a nevét pedig dr. Jean Piccard után kapta, aki egy svájci tudós és magassági léghajós volt.

Bár nincs hivatalos forrása a Picard névnek, a szereplő időnként említést tesz a „híres őseiről” – feltételezhetően Jean, Auguste és Jacques Piccard-ról.  

Patrick Stewart Az új nemzedék hét évadát és négy mozifilmet követően sok-sok év után újra visszatér legendás szerepében Jean-Luc Picard kapitányként. Stewart elmondta, hogy a sorozatban Picard húsz évvel lesz öregebb, mint amikor utoljára a Star Trek: Nemezisben láttuk, vagyis nem teljesen lesz ugyanaz az ember, hiszen húsz év nagy idő, ezalatt mindenki megváltozik. Feltehetően már nem a USS Enterprise E kapitánya, már ha még létezik az Enterprise E, és nem valamilyen másik betűjel van előtte. Bár az ellenkezője sem lehetetlen, hiszen anno Kirk azt mondta neki, hogy sose hagyja el az Enterprise kapitányi székét…

Stewarton kívül a sorozaton dolgozik Alex Kurtzman (Star TrekStar Trek – SötétségbenStar Trek: Discovery), valamint James Duff (A főnök), Akiva Goldsman (Star Trek: Discovery), Michael Chabon (John Carter) és Kirsten Beyer (Star Trek: Discovery). Hogy más, a TNG-DS9-VOY érából ismerős karakter és színész visszatér-e még, az egyelőre kérdéses, de a régi sorozatok alapján szinte biztos, hogy feltűnnek fontosabb figurák.

További hasonló témájú videók