1956 – Az elfelejtett forradalom

A Fórum Kisebbségkutató Intézet október 23-án mutatja be új, 60 perces dokumentumfilmjét, amely az 1956-os forradalom csehszlovákiai történéseit dolgozza fel. A film egy évig készült, 15 visszaemlékező, valamint történészek segítségével rekonstruálja a történéseket.
A filmet bármely településen levetítik az érdeklődőknek, mivel egy fontos témát feldolgozó dokumentumról van szó. Október 23-án egyszerre több városban vetítik. Mivel nem tudnak minden vetítésen személyesen részt venni, egy 10-15 perces videóinterjúval is szolgálnak majd, amelyben a film készítői a kulisszatitkokról beszélnek. A vetítés előtt plakátot is küldenek.

A vetítéshez nem feltétlenül szükséges a mozik teljes felszereltsége, az eddigi tapasztalatok alapján egy Full HD-s kivetítő/projektor, laptop és sztereó PA hangosítás is elég.

 

Producer: Fórum Kisebbségkutató Intézet
Rendező: Laczkó Sándor
Szerkesztő: Kőrös Zoltán
Dramaturg: Varga Emese
Hossz: 60 perc

A vetítéssel kapcsolatos technikai kérdésekkel kérem, keressék Laczkó Sándort a laczko@foruminst.sk emailcímen, vagy a 0948798458-as telefonszámon.

Illusztrációs fotó: 1956 – Magyar Nemzeti Levéltár

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2018/10/1956-az-elfelejtett-forradalom/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, FELHÍVÁS, Történelem, VIDEÓK // 1956 – Az elfelejtett forradalom

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma