43. DMT – A kiskondás (bábmese)

A kiskondás (bábmese), előadja a Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Virgoncok Bábcsoportja, rendezte Csiffári Renáta.

A 43. Duna Menti Tavasz gyermekbábosok és színjátszók országos fesztiválját 2018. május 29. – június 1. között rendezték meg Dunaszerdahelyen.

A csoport fenntartója: Vámbéry Ármin Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Dunaszerdahely
Szerző: Himmler Zsófia népmese-dramatizációi alapján

Ezt vallják magukról: Az iskolánkban 2003-tól működik a bábcsoport, melynek tagjai négyévente cserélődnek. Ezzel a csoporttal ez az első évünk. Megpróbálkozunk a bábozás nyújtotta lehetőségeket kihasználva szebbé, gazdagabbá tenni a péntek délutáni napközis tevékenységet. Nagyon szeretünk a mesék birodalmában kalandozni, jókat játszani, sokat nevetni. Mindig örömmel jövünk a Duna Menti Tavasz  országos fesztiváljára, ahol a csodás élmények, új barátságok mellett sok szép díjban részesültünk. Elnyertük már a bronz, ezüst és aranysávos minősítés mellett a zsűri, illetve a gyerekzsűri különdíját, rendezői díját, s amire a legbüszkébbek vagyunk, egyszer a DMT fődíját is megkaphattuk. Ma húsz, igazán virgonc másodikos tanuló előadásában a „A kiskondás” című bábmesét mutatjuk be. Reméljük elnyeri a kedves közönség és a zsűri tetszését is. Fogadják szeretettel!

 

DMT - 2018 - A kiskondás (bábmese)
DMT – 2018 – A kiskondás (bábmese)

 

 

További hasonló témájú videók