HOLNAP: 6. Kórusok Éjszakája!

6. Kórusok Éjszakája számtalan meglepetéssel várja az érdeklődőket a hazai és külföldi kórusok legnagyobb szabadtéri fesztiválján. 1 este, 2 éneklő utca, 10 helyszín, 53 kórus, 75 koncert és flashmob, 1000 énekes.

Tóth Árpád, a Kórusok Éjszakája művészeti vezetője a 2017-es TEDx Danubián hatalmas sikert aratott, amikor megénekeltette a laikusokból álló közönséget, de mi jól ismerjük, mert ahol megfordul, mindenhol dalt fakaszt, még a sziklából is 😉 :

 

Vajon dalra fakad majd az utca embere is? A 6. Kórusok Éjszakáján kiderül!

Addig is iIsmétlés a tudás anyja:

 

 

A Kórusok Éjszakája egy egyedülálló, hamisítatlan budapesti civil kezdeményezés. A 2018. június 9-i kulturális rendezvény során egy egész városrészt mozgat meg a főszervező Csíkszerda Egyesület. A mára már hagyománnyá lett Kórusok Éjszakájának előkészítésén és lebonyolításán 240 önkéntes dolgozik önként és dalolva, mely még inkább egyedülállóvá teszi ezt a kezdeményezést.

A fesztivál rövid, 20 perces minikoncertekkel várja az érdeklődőket. Így teszi lehetővé számukra, hogy minél több műfajba és stílusba belekóstolhassanak egyetlen este alatt. Összesen 54 hazai és külföldi kórus előadásával találkozhatnak a látogatók június 9-én. A józsefvárosi Palotanegyed külső és belső terei kiválóan alkalmasak arra, hogy énekhanggal teljenek meg ezen a kora nyári estén, hiszen nem csupán remek hangzást adnak a színpadi kórusoknak, hanem a meglepetésszerűen felbukkanó flashmobok számára is különleges helyszínt biztosítanak. A nyolcadik kerület utcáin sétálva vagy éppen egy–egy teraszon megpihenve bárki szem- és fültanúja lehet egy egészen elképesztő kóruscunaminak.

A Kórusok Éjszakája szabadtéri rendvényként jellegéből adódóan is egészen rendkívüli hangulatot áraszt. A buja kertek, a lakóházak udvarai vagy éppen a zárt, múzeumi belső terek egytől egyig
csodás hangzással rendelkeznek, ahol páratlan akusztikával szólalnak meg a fellépő kórusok. A 6. Kórusok Éjszakáján felhangzanak klasszikus darabok épp úgy, ahogyan a modern jazz és a populárisabb darabok is képviseltetik magukat.

Június 9-én délután négy órától egészen este tizenegyig bárki bátran megmártózhat a Palotanegyed utcáin és terein hömpölygő hanghullámokban. Gyerekkarok, népzenei előadók, klasszikusok, régizene-feldolgozások, kortárs, modern vagy éppen popzenei csapatok töltik meg énekhanggal ezt a csodálatos városrészt, majd az este zárásaként tizenegy órakor a fellépő kórusok közel 1000 énekese a közönséggel együtt fakad dalra a Pollack Mihály téren, hogy együtt adjanak Hangot a térnek!

További hasonló témájú videók