Kórusok Éjszakája a budapesti Palotanegyedben

​Ötödik alkalommal öltözött díszbe a budapesti Palotanegyed 2017. június 10-én, ahol egyszerre többszáz torokból csendült fel az ének, hogy hangot adjon a térnek. Az 5. Kórusok Éjszakáján a közönséget több mint 50 amatőr kórus 76 koncertje várta, hogy minden érdeklődő biztosan találjon kedvére való zenei élményt. A kilenc beltéri helyszínen párhuzamosan zajló koncertek szüneteiben a józsefvárosi köztereket és utcákat tizenhat kórus minikoncertjei töltötték meg énekhanggal. Ezen az estén a Vörösmarty Mihály Gimnázium udvarát éppúgy énekszó töltötte meg, ahogyan a Nemzeti Múzeum belső udvarát, vagy éppen a Szent Anna Kollégium épületét és a Szabó Ervin Könyvtár Zene Gyűjteményének kertjét.

A józsefvárosi utcák és terek, valamint a beltéri koncerthelyszínek egyaránt megteltek; a szervezők már kora este valamennyi helyszínen kitehették a megtelt táblát. Június 10-én az emberi énekhangé volt a főszerep, a koncertcunamival az is találkozhatott, aki éppen csak átsétált a Palotanegyeden. Az egész estés kórusfesztiválon minden korosztály megtalálhatta a hozzá legközelebb álló műfajokat, és mind a hazai, mind a Kanadából, Szlovákiából, illetve Hollandiából érkező kórusok egyaránt remek hangulatot teremtettek, a zene pedig ismételten bebizonyította: közelebb hoz minket egymáshoz.

Csíkszerda improvizációs kórus

__________________

Az esemény előkészítésén és lebonyolításán nagy létszámú önkéntes csapat dolgozott, akik maguk is mindannyian kórustagok.  A szervezők, a Csíkszerda kórus tagjai azt vallják, hogy énekelve jobb lehet a világ, amit a rendezvény látogatói maguk is megtapasztalhattak, amikor éjjel fél 12-kor felhangzott a kórusok és a közönség előadásában a Pollack Mihály téren a Kórusok Éjszakájának 2017-es záródala. 

Zene: Tóth Árpád • Szöveg: Szalay Fruzsina • Kórus: Csíkszerda • Videó:  Kórusok Éjszakája

 

További hasonló témájú videók