Ma ünneplik a magyar kultúra napját Galántán

Csemadok-Közművelődési-Díj 2014Ma 15 órától ünnepelik a magyar kultúra napját Galántán, amelyen átadják a Csemadok Életmű Díjakat is. Hatan vehetik át az elismerést a járási székhely művelődési központjában.

A Csemadok Országos Tanácsa, a Csemadok Galántai Területi Választmánya, a Csemadok Galántai Városi Szervezte, valamint a Galántai Városi Művelődési Központ január 22-én, vasárnap a magyar kultúra napja alkalmából országos emlékműsort rendez a Galántai Városi Művelődési Központ színháztermében. A délután három órakor kezdődő műsort Dráfi Mátyás nyitja a Himnusszal. Bárdos Gyulának, a Csemadok országos elnökének köszöntője után Grezsa István miniszteri biztos mond ünnepi beszédet, utána fellépnek az elmúlt évek országos rendezvényeinek győztesei, díjazottjai. Az eseményen Csemadok Életmű Díjat kap a losonci Böszörményi István, a hárskúti Korintus László, az ajnácskői Lázár Erzsébet és Lázár Ferenc, Miklós Ferenc Bősről és Pék Éva Vízkeletről. A Csemadok Közművelődési Díjat és a Gyurcsó István-díjat is kiosztják.

Az eseményt állítólag élő adásban követhetik nyomon az érdeklődők az alábbi helyen: 

https://youtu.be/lhQw4qvKiHY

________________________________
A tavalyi díjátadó emlékezetes pillanatai:

A képes tudósítás zenei aláfestését a Himnusz megzenésítésére kiírt pályázat (győztese Erkel Ferenc lett) anyagából válogatta a videó készítője, Szabados László • Forrás: „Hymnus” Oktatási Minisztérium Magyar Millennium 2000 kiadványa.

Magyar kultúra napja Galántán, 2016. január 24. Ünnepi beszédek, laudációk, műsor. 

A Csemadok OT videója.

További hasonló témájú videók