Japán Filmek Fesztiválja mától a Lumière filmklubban

Japán filmhét PozsonybanIngyenes! 4 kortárs japán filmet láthat a Nagyérdemű négy napon át a Japán Filmek Fesztiváljának kínálatában a pozsonyi Lumière filmklubban, naponta 18 órai kezdettel. Minthogy kortárs japán alkotásokat 

elég ritkán láthatunk, érdekesnek ígérkezik betekintést nyerni a különféle irányzatokba, amelyeket úgy válogattak, hogy valamelyest képet adjanak a mai japán társadalmat és a fiatalokat foglalkoztató témákról.

Dancing Karate Kid • Tancujúci karate kid • Ken Sawamura tehetséges táncos. A világot járja valamilyen különleges és utolérhetetlen kifejezési formát keresve. Okinawán Iwao Shinjyo táncmester  tanítványa lesz, aki szerint a jó táncosnak egyben a karate mesterévé is kell válnia. Felbukkan egy szépség is, aki imádja az erős férfiakat…. 

https://youtu.be/qFZQvKqYboM

Kanzaburo • A híres japán kabukiszínész, Kanzabura Nakamuru életétről szóló dokumentumfilm. Mit üzen ez a különleges művészet a ma emberének?

High Kick Angels • Az iskolai filmklub tagjai nagy Bruce Lee- és Jackie Chan-rajongók. Egy alkalommal az üres iskolaépületben a saját filmjük forgatására gyűlnek össze. Persze egy bűnöző banda túszul ejti őket, és a lányok egyetlen kiútja, ha a saját kezükbe veszik a sorsukat…

The Apology King • Kráľ ospravedlnení • Yuzuru Kuroshima konzultációs központot vezet Tokióban, ahol társadalmilag elfogadott bocsánatkéréseket keres ügyfelei számára, hogy megoldhassák a kínos helyzeteket, amelyekbe belekerültek.

További hasonló témájú videók