Kedden kezdődik Gombaszög, vasárnapig lehet elővételben jegyet venni

Gombszögi Nyári TáborNa persze lehet a helyszínen is, csak ott ekkora a sor… 😉 Az online jegyvásárt július 12-ig, vasárnapig hosszabbították meg a szervezők, hogy senki ne maradjon le az egyik legnagyobb szlovákiai magyar rendezvényről. Ebben az évben is várják kedvezmények a táborozókat: a Losonci és a Nagykürtösi járásból érkezők idén ingyenes hetijegyet kapnak.

  • A Gombaszögi Nyári Tábor hat napja alatt, július 14-től 20-ig kétszázötven program várja a kultúrára, szórakozásra, élményekre vágyó táborlakókat. 
    Azok se keseredjenek el, akik az utolsó pillanatra hagyták a bérletváltást, hiszen a helyszínen, a krasznahorkaváraljai kemping bejáratánál is lehet majd hetijegyet vásárolni, amelynek ára 39 euró lesz.
  • A táborba nyugatról és keletről is partibuszok szállítják a jó társaságra és ismerkedésre vágyókat, amelyekre szintén a jegyelővételi felületen lehet helyet foglalni vasárnapig.
  • Az esti koncertek főszereplői a Kiscsillag, a hiperkarma, a Ghymes, a Csík zenekar és az elmaradhatatlan párkányi jóvilágvan lesznek.
  • A Gombaszögi Nyári Táborban a közéleti előadások és beszélgetések a Közbeszéd nagysátrában valósulnak majd meg, ahol többek közt az ukrajnai konfliktusról, a nők elleni erőszakról, illetve az MKP és a Híd nézőpontjából megvilágított oktatásügyi kérdésekről is szó lesz.
  •  Többek között Karel Schwarzenberg, volt cseh külügyminiszter is a fesztiválra látogat, valamint megrendezik a II. Szlovákiai Magyar Dal Napját, amelyen idén a szakmai zsűri döntése alapán az Egy Pohár Citrom, és a Spliff447 zenekar, a közönség szavazatainak köszönhetően pedig a Foxies együttes léphetnek fel.Változatos programokkal várja a látogatókat a Gurigongo Symposium Szalmaszínháza is, amelynek vendégei Laár András, Mucsi Zoltán, Scherer Péter valamint Gál Tamás, természetesen a teljesség igénye nélkül.
  •  A TANDEM nonprofit egyesület Labirintus Udvarában a tavalyihoz hasonlóan ismét az önismereté lesz a főszerep: egyénileg és csoportosan, előadások és workshopok keretében, befelé figyelés és egymáshoz fordulás formájában. A Labirintus Udvarban idén is előad majd Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, katolikus pap, író. 
  • A brünni Sárga Szamár diáklap szerkesztősége fotóműhellyel várja mindazokat, akik szeretnének megismerkedni a 19. századi fényképészeti technikákkal. A gömöri Korona kórus komolyzenei programokkal színesíti majd a gombaszögi táborozók napjait, az Irodalmi Szemle egyik idei vendége pedig Kukorelly Endre, költő. A hatalmas krasznahorkai fák alatt ver tábort a Durvacrew alternatív zenei színpad is, ahol a különleges zenék kedvelői csemegézhetnek majd kedvükre például a City Reboot felhozatalából.

 Július 14-én tehát kezdetét veszi a felvidéki nyár legnagyobb eseménye, a Gombaszögi Nyári Tábor. Az online jegyvásárral és a programmal kapcsolatos további információk a tábor honlapján, a www.gombaszog.sk-n érhetőek el, a krasznahorkai vár harmadik harangjára való gyűjtésről pedig a www.krasznahorka.sk  oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.