Tanulj Nyitrán, ha kedves a nyelved!

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM – TANÁRI PROGRAM, SZAKPÁROSÍTÁSBANA MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM tanári program Nyitrán bármilyen más tanári szakkal kombinálható. A tanulmányi program során a hallgató megismeri a mai magyar nyelv és nyelvhasználat sajátosságait, elsajátítja a magyar nyelvészet alapjait, a magyar nyelv történetét, megismeri anyanyelvének változatgazdagságát és a nyelvi kontaktusok következményeit.

Irodalomból irodalomelméleti és magyar-, valamint világirodalmi ismeretekre tesz szert, ezen kívül elsajátítja az irodalomkritika és műelemzés módszereit is. A tantárgy-pedagógián belül pedig megszerzi azokat a készségeket és jártasságokat, melyek lehetővé teszik a nyelv- és irodalomtudományban elsajátított ismereteknek az iskolai gyakorlatban való alkalmazását. Végzős hallgatóink szaktudásukat a tanári pályán kívül kulturális és művészeti tevékenységben is kamatoztathatják.

Bemutatjuk a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karát! Tudj meg többet arról, hogy miért érdemes nálunk tanulnod: www.fss.ukf.sk/gyik

Videók: Közép-európai Tanulmányok Kara

További hasonló témájú videók