Bíborpiros szép rózsa – Búzavirág Vegyes Éneklőcsoport, Naszvad

Búzavirág Vegyes Éneklőcsoport, NaszvadBúzavirág Vegyes Éneklőcsoport, Naszvad produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/83216223

Csoport / Egyén: Búzavirág Vegyes Éneklőcsoport
Település: Naszvad
Sáv: arany
Egyéb díj: Továbbjutás a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjébe
Vezető / Felkészítő: 
Bedecs Ilona
Csoport fenntartója: A Csemadok naszvadi alapszervezete
Korcsoport: 2
Kategória: népdalkör hangszeres kísérettel
Műsorszámok: Naszvadi katonadalok
Ezt vallják magukról:
A katonáskodás hajdan életeket, sorsokat határozott meg. A férfivá válás időszaka volt. Nagyon fájdalmas volt az elválás, fájdalmas volt elhagyni az otthont, az otthoniakat. Talán ez az oka, hogy a messzi idegenben a fiatal katonák nótázással próbálták közelebb érezni magukat szeretteikhez. A naszvadiak a mai napig ismerik azokat a katonanótákat, amiket még a szüleik énekeltek bevonuláskor, vagy hoztak haza a katonaidő letelte után. A éneklőcsoport ma ebből hozott ide egy csokorra valót.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók