Bíborpiros szép rózsa – Búzavirág Férfi Éneklőcsoport, Naszvad

Búzavirág Férfi Éneklőcsoport, NaszvadA naszvadi Búzavirág Férfi Éneklőcsoport produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg.  https://vimeo.com/83216141

Csoport / Egyén: Búzavirág Férfi Éneklőcsoport
Település: Naszvad
Sáv: arany
Vezető / Felkészítő: Bedecs Ilona
Csoport fenntartója: A Csemadok naszvadi alapszervezete
Korcsoport: 2
Kategória: népdalkör hangszeres kísérettel
Műsorszámok: Nagymegyeri tréfás dalok
Ezt vallják magukról:
A Búzavirág Éneklőcsoport 1970-ben alakult a naszvadi Csemadok szervezésében. Céljuk: a magyar kultúra ápolása, továbbörökítése, a fiatalok bevonása a közösségi életbe. Több évtizedes működésük alatt Szlovákia és Magyarország számos helyén megfordultak; dalolásukkal, jókedvükkel mindenhol barátokra leltek. Műsorukban főként Naszvad környéki és a közeli vidékek dalaiból válogatnak.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók