Bíborpiros szép rózsa – Almágyi Népdalkör, Almágy

Almágyi Népdalkör, AlmágyAz Almágyi Népdalkör produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/82489613

Csoport / Egyén: Almágyi Népdalkör
Település: Almágy
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: Agócs Iveta
Csoport fenntartója: Almágyi Csemadok Alapszervezete
Korcsoport: 2
Kategória: népdalkör
Műsorszámok: Otthonról hozott kedves dalok
Ezt vallják magukról:
A csoport 2003-ban alakult. Községük hírnevét öregbítették már számos rendezvényen, mint pl. a Bíborpiros Szép Rózsa, ahol ezüstsávos helyezést értek el. 2005-ben az Egri Palóctalálkozón elnyerték a minősített népdalkör címet. Ezen kívül mostanáig számos rendezvénnyel színesítik a falujuk és a környékbeli falvak kulturális életét, valamint számos magyarországi rendezvényen vettek részt.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók