Bíborpiros szép rózsa – Zsoldos Viktória, Nagymegyer

Zsoldos ViktóriaA nagymegyeri Zsoldos Viktória fellépése a IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal tartotta meg  2013. november 23-án Dunaszerdahelyen. https://vimeo.com/81377177

Csoport / Egyén: Zsoldos Viktória
Település: Nagymegyer
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: Varga Éva
Csoport fenntartója:
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Népdalcsokor Bartók Béla nagymegyeri gyűjtéséből.
Ezt vallják magukról:
Viktória a Nagymegyeri Bartók Béla Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 4. osztályos tanulója. Harmadik osztályos korától énekel az Igricek népdalkörben, ahol a sok ügyes énekes között is gyorsan fény derült tehetségére. Így kezdetben egy-egy versszakot énekelt szólóban. Szólistaként már többször szerepelt városi és iskolai rendezvényeken, de versenyen először szerepel. Felkészítője: Varga Éva.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók