Bíborpiros szép rózsa – Pastorek Cynthia Éva, Ógyalla

Pastorek Cynthia Éva, ÓgyallaAz ógyallai Pastorek Cynthia Éva produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/81377109

Csoport / Egyén: Pastorek Cynthia Éva
Település: Ógyalla
Sáv: arany
Egyéb díj: Továbbjutás a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjébe
Vezető / Felkészítő: Deme László
Csoport fenntartója: iskola
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Zoboralji balladák
Ezt vallják magukról:
Pastorek Cynthia Éva az ógyallai Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda 9. osztályos tanulója. Tehetségére korán fény derült, már kicsi kora óta kedvenc időtöltései közé tartozik az éneklés és a tánc. Különösen szép eredményeket ért el népdaléneklés és a tánc terén. Több szlovák és magyar népdalverseny sikeres szereplője. A Szlovák Csalogány népdalverseny aranysávos énekese, a Zene határok nélkül elnevezésű tehetségkutató verseny első helyezettje, a SZMAZE által rendezett tehetségkutató versenyen különdíjas lett és kiváló minősítést szerzett, s a legutóbbi Bíborpiros szép rózsa országos versenyen aranysávos énekes lett. A 2012-ben megrendezésre került „Csillagoknak teremtője” népdalversenyen a 3. kategória első helyezettje.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók