Lukanényei Citerazenekar – XXIV. Országos Citeratalálkozó

Lukanényei Citerazenekar
Lukanényei Citerazenekar

Lukanényei népdalokat adott elő a Lukanényei citerazenekar a XXIV. Országos Citeratalálkozón. Az eseményt a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Csemadok Érsekújvári Területi Választmánya szervezte a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetével karöltve 2023. október 21-én, szombaton a érsekújvári Csemadok Házban. A citeratalálkozót Mézes Rudolf, a Csemadok nyugat-szlovákiai regionális alelnöke nyitotta meg.

A Lukanényei citerazenekar 1989-től működik ebben a felállásban, jelenleg 8 taggal. Az évek során sok szép eredményt értek el. 2006, 2009 és 2010-ben elnyerték a TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT népzenei verseny ARANYPÁVA díját, 2012-ben pedig ARANY minősítést ért el. Számtalan belföldi és külföldi fellépésen vesznek részt, ahol mindig nagy sikert aratnak. Legjelentősebb külföldi fellépések Magyarországon, Lengyelországban, Erdélyben, Svédországban és Brüsszelben voltak.

2016 október 8.án a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége a felvidéki magyar népzenei kultúra és hagyományok magas szintű ápolásáért, tovább adásáért zenekari kategóriában KÓTA-díj elismerésben részesítette a Lukanényei citerazenekart. 2017-es év elején megjelent a zenekar második CD-je, Játszunk szívből 2 címmel.

További hasonló témájú videók