Hóvirág Népzenei Együttes • XXIV. Országos Citeratalálkozó

Hóvirág Népzenei Együttes
Hóvirág Népzenei Együttes

Rábaközi, kuruc és bonchidai népdalokat adott elő a Hóvirág Népzenei Együttes a XXIV. Országos Citeratalálkozón. 

A Hóvirág Népzenei Együttes a Diósdi Eötvös József általános iskolában működő művészeti iskola népzenét tanuló diákjaiból áll. Alap hangszerük a citera, de ebben az előadásukban tekerőlant, bőgő, brácsa és furulya is hallható.

Műsorukkal gyakori fellépői a helyi, városi ünnepségeknek, szívesen vesznek részt más települések népzenei rendezvényein is. A mostani alkalom különleges, hiszen a zenekar először lépi át az országhatárt. Igazi érdekesség, hogy a zenekar tanára, Gulyás Ferenc 1975-ben a „Sándorfalvi Citerazenekar” tagjaként szintén a CSEMADOK szervezésében ugyanitt, Érsekújvárott lépett fel először határon túli ország színpadán. 

Az eseményt a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Csemadok Érsekújvári Területi Választmánya szervezte a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetével karöltve 2023. október 21-én, szombaton a érsekújvári Csemadok Házban. A citeratalálkozót Mézes Rudolf, a Csemadok nyugat-szlovákiai regionális alelnöke nyitotta meg.

További hasonló témájú videók