Káva Kulturális Műhely Komáromban: Sziget

Káva Kulturális Műhely
Jelenet a Sziget c. darabból • Fotó: Káva Kulturális Műhely

„Megszakítjuk adásunkat. Ma, helyi idő szerint délután 17:55 perckor megszakadt az összeköttetés a kontinenssel. (…) Mindenki őrizze meg a nyugalmát, pánikra semmi ok.”

Így kezdődik. És mi történik ezután?

2023. október 25-én, szerdán 19:00 órától részvételi színházi előadást tart felnőttek számára a Káva Kulturális Műhely. A Komáromi Jókai Színházba várják mindazokat, akikkel együtt részt vehetnek az izgalmas dilemmákkal, morális kérdésekkel való szembenézésben…

Az izlandi Sigríður Hagalín Björnsdóttir: A sziget című regénye alapján készült előadás témája: működő demokrácia egy pici szigetországban. Egy misztikus katasztrófa, mely leválasztja a külvilágot (mindenféle értelemben). A hétköznapok zűrzavara. Igazságkeresés. Pragmatizmus és a kríziskezelés erkölcse. A társadalmi hasznosság témaköre. A hiteles tájékoztatásba vetett bizalmunk alakulása. Hogyan változik az emberségünk egy ilyen helyzetben? Disztópia? Fikció? Valóság? Játékot és együtt gondolkodást kínálunk nézőinknek, akik egyben résztvevői is lesznek az eseményeknek.

Korhatár besorolás: 16+
Hossz: kb. 120 perc

Fent:

MAČ 2022 — Klub Geysir / Sigríður Hagalín Björnsdóttir v rozhovoru s Martinou Kašparovou (forrás: VĚTRNÉ MLÝNY)

Kapcsolódó:

Komáromban játszik a Káva Kulturális Műhely

Sigríður Hagalín Björnsdóttir: Tele a pincém meggyilkolt szereplőkkel

Sigríður Hagalín Björnsdóttir 1974-ben született izlandi újságíró, az  Izlandi Televízió munkatársa.  Számos nemzetközi és nemzeti politikai eseményről tudósított, így betekintést nyerhetett a döntéshozásba. Debütáló könyvében a Szigetben ezeket az információkat hasznosította. A könyvét Izlandi Női Irodalmi Díjra jelölték.

 

További hasonló témájú videók