Harold Pinter: Az étellift című darabja a Benkő Géza Stúdiószínpadon

Ben: Mokos Attila • Gus: Szabó Viktor

Két, első pillantásra munkás külsejű férfi vár utasításra egy alagsori szobában. Hogy mi a dolguk, az egy idő után elég egyértelmű, bár eljöhet olyan pillanat, amikor minden értelmetlennek és hiábavalónak tűnik. A várakozás felőrli az idegeket, bizalom és gyanakvás, barátság és árulás között bizonytalan a határ. Játékszerei vagyunk-e egy ismeretlen, őrült hatalomnak, vagy mi keveredünk örökös ellentmondásokba és húzunk falakat magunk köré? Előbb vagy utóbb mégiscsak egymás szemébe kell nézni, és elvégezni a melót.

A darab szerzője Harold Pinter Irodalmi Nobel-díjas angol drámaíró, költő, forgatókönyvíró, színész, rendező, polgárjogi aktivista.

Fent: a Sutton Arts Theatre előadásához készült ajánló

Két bérgyilkos várja egy szobában, hogy elkezdhessék a melót. Különös üzenetek érkeznek, s a légkör egyre fojtogatóbb. A külső események végzetesen összekeverednek a személyiség útvesztőiben. Van egy megbízó és egy feladat, de vajon ki a megbízó, és mi a feladat, és vajon az a veszélyes, ha nem tudjuk, vagy az, ha meg akarjuk tudni. Tény viszont, hogy a WC nem akkor öblít, amikor kellene, egy váratlanul felbukkanó ételliften pedig különös étel- és italrendelések érkeznek.
Szereplők: Ben és Gus

Az étellift a Komáromi Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpadán 2023. október 28-án, szombaton 19:00 órától.

Ben: Mokos Attila (Jászai Mari-díjas)
Gus: Szabó Viktor
Díszlettervező, jelmeztervező: Csontó András m.v.
A rendező asszisztense: Balázsy László
Rendező: Bagó Bertalan

„Abban a színházban hiszek, ami beszél hozzánk, rólunk szól, besűríti az életet, a társadalmat, amiben élünk és nem csak a színpadon, hanem bennünk is zajlik. Remélem, ez olyan előadás lesz, ami a nézőkben is elindít egy történetet. Többrétegű ez a darab, nem realista, abszurd humorra épül, mint a szerző legtöbb remekműve” – mondta Bagó Bertalan, Jászai-díjas rendező, aki Harold Pinter Az étellift című darabját állította színpadra a Komáromi Jókai Színházban a Benkő Géza Stúdiószínpadon. 

The Dumb Waiter by Harold Pinter – ShorelineTheatre:

További hasonló témájú videók