LiteraTúra – Irodalom másképp – Beck Zoltán és Grecsó Krisztián Füleken

beck@grecsó – „Hoztunk valamit magunkból” – Beck Zoltán és Grecsó Krisztián zenés irodalmi pódiumestje Füleken a Füleki Városi Művelődési Központban 2023. január 20-án, pénteken, 17.00 órai kezdettel.

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián zenés irodalmi pódiumestjével folytatódik a Füleki Városi Művelődési Központ irodalmi rendezvénysorozata. A IX. LiteraTúra az Irodalom másképp alcímet kapta, hisz a sorozat rendezvényei között a könyvbemutatókon és irodalmi beszélgetéseken kívül színházi előadás és zenés irodalmi est is szerepel. Beck Zoli énekes-gitáros, dalszerző, író, a 30Y zenekar alapítója és Grecsó Krisztián József Attila-díjas magyar költő, író, dalszerző közös utazásra hívja majd a közönséget nemcsak az irodalom és zene, hanem két alkotó és barát belső világába is.

Bóbiták, Apokrifek és Balázsolások egy időutazós esten, ahol megidéződnek a mesterek, zene és irodalom találkozik és kiderül, milyen közösek a gyökereik.

BECK ZOLTÁN énekes és dalszerző, a 30y frontembere. Zenekara a magyar alternatív zenei világ ismert szereplője és a ZAJZAJZAJ alapítója. Számos zenei projekt megálmodója és
résztvevője. A PTE – Zenélő Egyetem szakmai igazgatója, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán romológusként végez kutatásokat. GRECSÓ KRISZTIÁN sikeres és elismert költő, író, dalszerző, az Élet és Irodalom munkatársa. Munkásságáért számos díjat magáénak tudhat. Verseit több zenész megzenésítette, regényei több nyelven megjelentek. Írt forgatókönyveket és színdarabokat is, fellép irodalmi esteken, előadásokat tart. Legismertebb kötetei a Pletykaanyu, Mellettem elférsz, Megyek utánad, Jelmezbál, Vera, legújabb novelláskötete pedig a Valami népi.

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián közös műsora a magyarországi nagy sikerű, teltházas előadások után először látható Szlovákiában.

A január 20-i füleki pódiumestre online jegyek a www.kultura.filakovo.sk honlapon válthatók, illetve a belépőjegyek személyesen is megvásárolhatók a művelődési központ irodájában.

A Füleki VMK LiteraTúra – Irodalom másképp hat részből álló sorozatának ez az ötödik programja, mely egyben a két nappal későbbi magyar kultúra napjának méltó megünneplése.
A IX. LiteraTúra zárórendezvényére február 21-én kerül sor, az anyanyelv nemzetközi napján. Ebből az alkalomból egy kétnyelvű meseregény kapcsán olyan szerzők látogatnak el Fülekre, akik kétnyelvű családban élnek. A Benőke és Hanga, a kétnyelvű testvérek című könyv alkotói, Marosz Diána, író, valamint Lucia Molnár Satinská, fordító lesznek a LiteraTúra vendégei.

A Füleki VMK IX. LiteraTúra – Irodalom másképp című rendezvénysorozatát a Kisebbségi Kulturális Alap támogatja.

Fent:

Beck@Grecsó: Hoztunk valamit magunkból
Az írónál gitár van. A zenész meg felolvas. Grecsó Krisztián és Beck Zoli beszélgetnek, mert barátok, olvasnak, mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik.
Az előadás előtt az alkotópárossal beszélget a szerkesztő-riporter: Palkovics Mária.
Fotó-videó: Fejér János

Forrás: Zsámbéki Nyári Színház