Fasírtnak becézték, közben 10 évig vegetariánus volt: Meat Loaf

Meat Loaf

Meat Loaf amerikai Grammy-díjas rockénekes és színész 75 éves lenne ma. Idén januárban hunyt el Covid-szövődményben.

 Leginkább Bat Out of Hell albumtrilógiájáról ismert, amely a Bat Out of Hell (1977), Bat Out of Hell II: Back Into Hell (1993) és Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose (2006) című lemezeit jelenti. A Bat Out of Hellből több mint 43 millió példányt adták el, és harminc évvel később is évi 200 000 kel el belőle, kilenc évig szerepelt a toplistákon, és minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott lemeze.

A siker ellenére Meat Loafnak kezdeti nehézségei akadtak, hogy stabil karriert építsen az USA-ban. Ezzel szemben Európában ikoni státuszt vívott ki magának, kiváltképp Nagy-Britanniában, ahol 23. a legtöbb hetet a toplistákon töltöttek listájában. A VH1 „a hard rock 100 legnagyobb művésze” listájában 96 helyezett volt.

Meat Loaf több mint ötven filmben és televíziós műsorban szerepelt, gyakran a színpadi személyiségéhez hasonló szerepkörben. Leghíresebb szerepei közt található Eddie és Dr. Scott a The Rocky Horror Show amerikai bemutatóján és Eddie a filmváltozatban, Robert „Bob” Paulson a Harcosok klubjában és Jack Black apja a Tenacious D, avagy a kerek rockerekben (egy karakter, aki utálja a rockzenét).

Kiemelt kép forrása: https://www.facebook.com/MeatLoaf

Kapcsolódó:

Meghalt Meat Loaf amerikai rockénekes