Harrison Ford 80

Harrison Ford

80 éves Harrison Ford Oscar-díjra jelölt amerikai színész. Legismertebb szerepei a vagány, cinikus űrpilóta, Han Solo az eredeti Csillagok háborúja trilógiában, és a kalandvágyó régészprofesszor, Dr. Henry „Indiana” Jones Jr. az Indiana Jones-filmsorozatban.

Fél évszázadot átölelő karrierje során olyan népszerű filmekben játszott még, mint a Szárnyas fejvadászA szökevény vagy Az elnök különgépe. Egy ponton minden idők öt legnagyobb bevételt elérő filmjében is szerepe volt (noha az E. T., a földönkívüliből jeleneteit kivágták végül); a Nemzeti Filmarchívumba öt filmjét választotta be a Egyesült Államok Nemzeti Filmmegőrzési Bizottsága.

Bár sérülést is szenvedett pár éve, nem hagy fel a mozival. Az ötödik Indiana Jones-film 2023. június 30-án kerül a mozikba.

Az Indiana Jones 5 cselekményét titokban tartják, de annyi a fenti előzetesen kívül már kiszivárgott, hogy a James Mangold rendezésében forgatott legújabb rész új sztárjai között szerepel Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen és Antonio Banderas is.