Blériot volt az első ember, aki 100km/h sebességgel repült…

Louis Blériot

150 éve született Louis Blériot francia mérnök, gépkonstruktőr, a repülés úttörője a franciaországi Cambrai-ben.

A századfordulón a fiatal mérnök szakmai pályafutása autólámpák gyártásával indult, de érdeklődése végül a repülés felé fordult, s időt, pénzt, fáradságot nem kímélve dolgozott gépei kifejlesztésén és tökéletesítésén. 1903-ban egy csapkodószárnyú szerkezetet készített, majd 1906-ig kétfedelű repülőgépekkel kísérletezett, s csak 1907-ben építette meg első monoplánját.

Blériot számára végül a XI. számú, mindössze 25 lóerős Anzani-motorral ellátott repülőgépe hozta el a világhírnevet. 1909-ben ugyanis a Daily Mail című angol napilap 1000 font összegű díjat tűzött ki a La Manche csatorna első átrepülésére. Bár a versenyfelhívásra három pilóta is jelentkezett, a feladatot végül csak Blériot tudta teljesíteni.

A startra 1909. július 25-én került sor a franciaországi Le Baraques-ben, majd mindössze 37 perces repülés után, Blériot sikeresen földet ért a Dover Castle melletti Northfall Meadowban. Bár útközben motorja túlmelegedett, szerencséjére az eleredő eső lehűtötte a szerkezetet s így az a leszállásig kitartott. (A korabeli filmfelvételen Blériot azért látható a megérkezés után mankóra támaszkodva, mert egy korábbi balesete miatt megégett a lába.)

Blériot ezt követően a sportrepülés izgalmát a repülőgépgyártás üzleti hasznával cserélte fel, de emellett saját repülőiskolát nyitott, és díjazás ellenében rendszeres repülési bemutatókat is tartott.

A világraszóló repülőút hatására Magyarországra is meghívták. 1909. október 15-én vonattal érkezett Budapestre, ahol gépét a pesti Vigadó nagytermében állították ki. Ezt követően, október 17-én Blériot háromszor is felszállt gépével a kisrákosi katonai gyakorlótéren (ma az Üllői út Népligettel szemben lévő oldalán). A nagy sikerű repülőbemutatót mintegy 200 ezer ember nézte végig. A repülésért Blériot 40 ezer korona honoráriumot kapott. A francia pilóta budapesti sikere jó propagandának bizonyult a magyar repülés ügyének, és döntő hatást gyakorolt a magyar aviatika fejlődésére.

1909 és 1914 között a Párizs melletti Suresnesben megalapított üzeméből számos olyan Blériot-típus került ki, amelyeket egész Európában – így többek között Magyarországon is – sikerrel alkalmaztak, de a legnépszerűbb terméknek természetesen a híressé vált XI-es modell bizonyult. A vállalkozás sikerét jelzi, hogy öt év alatt több mint 800 darab gép hagyta el a gyárat. Az első világháború kitörése után Blériot cége építette a híres SPAD vadászgépeket, s négy év alatt összesen mintegy 10 ezer repülőgépet adtak el a francia államnak és szövetségeseinek. A kétfedelű SPAD egyik továbbfejlesztett változata az 1930-as évek végéig repült a francia légierőben. (Szöveg forrása: Indóház Online)

1909. július 25-én Louis Blériot volt az első ember, aki repülőgépen átszelte a La Manche csatornát. Fred Marsh, a Royal Aero Club munkatársa elmagyarázza Blériot történelmi teljesítményének fontosságát és hatását. Forrás: FAI Air Sports Channel.

Blériot modelljei ma is vonzzák a kalandok kedvelőit.

Fent: Blériot életrajza • Forrás: TheAvWriter

További hasonló témájú videók