Meddig mehet?

Jelenet a kisfilmből

Az ötperces kisfilm valódi történeteken alapuló, önmagába visszakanyarodó történet, melyen keresztül a készítők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy az emocionális és testi bántalmazás végtelenített folyamat, amennyiben a párkapcsolatok mindennapi tényezőjévé válik. A filmben szereplő párt Bartsch Kata és Polgár Csaba alakítja.

Honnan számít valami erőszaknak? Csak a verésnél kell felemelni a szavunkat vagy akkor sem? Ha csak kiabálás, számonkérés, féltékenykedés, agresszió történik, akkor normális, kissé talán viharos párkapcsolatról beszélhetünk? Pontosan ezzel foglalkozik ez a videó, amit a néző bármelyik ponton megállíthat, jelezve, hogy az adott jelenetet már nem találja elfogadhatónak.

Szilágyi Fanni a meddigmehet.hu számára rendezett rendhagyó kampányfilmet, amely a párkapcsolatokon belüli bántalmazás egy formáját villantja föl. Az érzelmi nyomásgyakorlás során megalázó megjegyzések, féltékenykedő számonkérések hangzanak el, egy ártalmatlannak tűnő családi helyzetből jutunk el a lelki és testi bántalmazásig, majd a látszólagos bocsánatkérésig az elnyomó párkapcsolatban.

A kapcsolati erőszak áldozatai számára létesült Az erőszak nem elfogadható! oldalt az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vodafone közösen hozta létre 2017-ben. A segítségkérők anonim üzeneteket küldhetnek, amelyekre pszichológus, jogász és szociális munkás válaszol.

Az alkotást a 16 AKCIÓNAP kapcsán közöljük.