Magyarország horrorral indul az Oscarért

Post Mortem-Day18

A Nemzeti Filmintézet bejelentette, hogy Magyarország idén Bergendy Péter Post Mortem című filmjét nevezi az Oscarra a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. A magyar horror október végén debütál a hazai mozikban.

Huszonhat külföldi fesztivál után – melyek közül tizennyolcon a versenyprogramban szerepelt – október 28-tól a magyar nézők is láthatják Bergendy Péter új, eddig tizenhárom díjat nyert filmjét.

A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó alkotás 524 snittjében van számítógépes trükk, a legnehezebb jeleneteket a Trónok harcában és a Bosszúállók: Ultron korában is dolgozott kaszkadőrök végezték, a kísértetek mozgásait pedig Egon Schiele rajzai inspirálták. A Post Mortem főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina.

Mellettük olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. A forgatókönyvíró Zánkay Piros, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája.

A sztori:

Az I. világháború véget ért. A spanyolnátha járvány lecsendesedett. De sok halott temetetlenül maradt, és ők a mi világunkban rekedtek. És egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat.

1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik.

A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

A kísértetek nem akarnak békében élni az élőkkel.

Az első igazi magyar horror egy különleges korban, különleges helyszínen játszódik, és elképesztő vizuális effektusokkal, valamint mindig új fordulatot tartogató forgatókönyvvel rémíti és lepi meg nézőit.

Gyártó: Szupermodern Stúdió

Játékidő: 115 perc

Korhatár: 16

Kiemelt kép: Szupermodern Filmstúdió (Szvacsek Attila)

(Visited 22 times, 22 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: