Chernobylite – ha a Csernobil nem lenne elég…

chernobyliteCsernobil kifogyhatatlan forrás a videójátékok számára. Elméletileg július 4-től már teljes változatában lesz elérhető a Chernobylite, mely egy igen nyomasztó horrornak tűnik. A játék ma kapott egy újabb trailert, melyben kis bepillantást kaphatunk abba, milyen kihívások várnak főhősünkre.

Főhősünk Igor, egy középkorú tudós, aki az 1986-os csernobili atomkatasztrófa idején párjával, Tatjanával együtt a felrobbant erőmű munkatársa volt, de a történtek elválasztották őket egymástól.

A szennyezettség egyre nő, a robbanás következtében megjelent, chernobylite nevű veszélyes anyagnak köszönhetően.

chernobyliteA környéken élők fura dolgokról számolnak be, olyanokról, amilyenekkel korábban csak a rosszul viselkedő gyerekeket ijesztgették.

Igor eltűnt szerelméről folyamatosan láthatunk élőszereplős emlékeket – mintegy három évtizeddel a történtek után Igor továbbra sem tud belenyugodni a történtekbe. Bár nem sok esélyt lát arra, hogy életben találja Tatjanát, néhány társával mégis  úgy dönt, hogy visszatér a Zónába, méghozzá egy a tér-időt megbolondító készülék segítségével, melynek felfedezése új reményeket ad számára.

Természetesen egy sötét titkot fedez fel az egész mögött. 

Fejlesztő (k) The Farm 51
Kiadó (k) All in! Games SA
Motor Unreal Engine 4
Platform (ok)
  • Microsoft Windows
  • PlayStation 4
  • PlayStation 5
  • Xbox egy
  • Xbox Series X / S
Kiadás 2021. július
Műfaj (ok) Túlélés
Mód (ok) Egyjátékos

Gameplay: